Δείτε βιογραφικά καθηγητών

Λίστα βιογραφικών

Δεν έχετε προσθέσει ακόμα βιογραφικά στη λίστα σας.

Πανελλληνιες 2022 - Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και Μόρια

Πανελλήνιες 2022: Τι ισχύει με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) και τα μόρια των Πανελληνίων με τα οποία θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους στις αρχές Ιουλίου.

Οι μαθητές της Γ΄ λυκείου φαίνεται πως θα χρειαστούν βοήθεια από τους καθηγητές ή από άλλους ειδικούς ώστε να καταλάβουν πώς θα υπολογίσουν τα μόρια τους και συνεπώς να κάνουν τις σωστές επιλογές όταν θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.

 Για να τα ξεδιαλύνουμε αναφέρουμε τα εξής: Για να υπολογίσουμε εάν ένας υποψήφιος μπορεί να δηλώσει μια σχολή, είναι αναγκαίο να αποδώσει βαθμολογική επίδοση ίση ή μεγαλύτερη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά σχολή. Οπότε για κάθε υποψήφιο υπολογίζουμε το Μέσο Όρο των 4 Πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων με την εικοσάβαθμη κλίμακα (λαμβάνοντας δηλαδή ως άριστα το 20).

Η ΕΒΕ διαμορφώνεται από τον Μέσο Όρο των επιδόσεων βαθμολογίας όλων των υποψηφίων στα τέσσερα (4) πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα σε κάθε επιστημονικό πεδίο. Αυτός πολλαπλασιάζεται με έναν συντελεστή (ανάμεσα στο 0,80 και στο μέγιστο το 1,20 της ΕΒΕ) που αποφασίζεται από το κάθε τμήμα Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τα περσινά αποτελέσματα, οι Μέσοι Όροι των πεδίων ήταν οι εξής:

1ο πεδίο: 11,17

2ο πεδίο: 11,97

3ο πεδίο: 12,12

4ο πεδίο: 10,33

Οπότε, για να υπολογιστεί η κατώτατη ΕΒΕ στο κάθε πεδίο, πολλαπλασιάζουμε τον συντελεστή των τμημάτων που επέλεξαν το 0,8 με τον Μ.Ο. του πεδίου, και με τον τρόπο αυτό προκύπτει: 1ο πεδίο: 8,94 2ο πεδίο: 9,58 3ο πεδίο: 9,70 4ο πεδίο: 8,27 Άρα, υποψήφιος με ατομικό Μ.Ο. μικρότερο από τους παραπάνω δε μπορούσε να δηλώσει καμία σχολή στο μηχανογραφικό του. Όπως, μάλιστα, τονίζει o κ. Κωνσταντίνος Κότιος Σύμβουλος Επικοινωνίας «οι μαθητές θα πρέπει να καταλάβουν ότι για την ΕΒΕ υπολογίζουμε τον Μέσο Όρο σε μονάδες ενώ για τον υπολογισμό μορίων υπολογίζουμε το γινόμενο από τους συντελεστές βαρύτητας με την βαθμολογία σε κάθε μάθημα ξεχωριστά σε χιλιάδες». Ο ίδιος δίνει μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα ώστε οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών να καλά πως γίνεται ο υπολογισμός των μορίων Υπολογισμός Μορίων Πανελλαδικών Για να υπολογίσουμε τα μόρια που θα δώσουν τη δυνατότητα να «περάσει» κάποιος υποψήφιος σε μια σχολή, υπολογίζουμε τον γραπτό βαθμό σε καθένα από τα τέσσερα (4) πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα και τα πολλαπλασιάζουμε με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας που ορίζουνε τα ίδια τα Πανεπιστήμια. Τα τέσσερα γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια (1000), για να προκύψει έτσι ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.

 

Παράδειγμα:

 

 

 

Παρατηρώντας το παραπάνω παράδειγμα, παρατηρούμε ότι:

1. Κάθε τμήμα ορίζει διαφορετικούς συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα.

2. Ακόμη και ομοειδή τμήματα π.χ. Φυσικό, δεν έχουν ορίσει όμοιους συντελεστές, με αποτέλεσμα ένας υποψήφιος να έχει συγκεντρώσει διαφορετικά μόρια εισαγωγής για κάθε τμήμα Φυσικού στο ίδιο πεδίο.

 

Πηγή: ipaidia.gr

Είμαστε δίπλα σας στην αναζήτηση του ιδανικού καθηγητή

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε
τους στόχους & τις ανάγκες σας.

Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ανταποκρίνεται στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα.

 

no 1 icon dark greenΕπικοινωνείτε μαζί μας
  • τηλεφωνικά στο 210 9920730 και 211 0137862, ώρες 9:00 - 21:00 Δευτέρα - Σάββατο
  • με επίσκεψη στην έδρα μας, Μελίνας Μερκούρη 16, Άγιος Δημήτριος, ώρες 10:00 - 20:00, κατόπιν συνεννόησης
  • μέσω e-mail:info@private-lesson.gr
  • με τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητών
  • μέσω facebook
no 2 icon orangeΣυζητάμε τις ανάγκες σας
Εντός μιας ημέρας ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων. Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, όπως οι βαθμοί, ο στόχος, οι προσδοκίες σας, το ωρολόγιο πρόγραμμα κ.ά. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς γιατί έτσι θα μας βοηθήσετε να καθορίσουμε ποιός είναι ο ιδανικός καθηγητής για εσάς βάσει πάντα των αναγκών και των απαιτήσεων σας.
no 3 icon greenΣας προτείνουμε τον κατάλληλο καθηγητή
Bάσει αυτών που μας ζητήσατε, θα έχετε μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις επιλογές καθηγητών που έχουμε να σας προτείνουμε με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
 
Για την επιλογή και πρόταση του καθηγητή που κάνουμε δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.


Φόρμα αναζήτησης καθηγητών

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας εντός μιας ημέρας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Συμπληρώστε την ειδικότητα του καθηγητή που σας ενδιαφέρει, τον τίτλο ή το επίπεδο του μαθήματος και την περιοχή σας:

Ενδιαφέρομαι για:
στην περιοχή:

Στοιχεία επικοινωνίας

Ονοματεπώνυμο:*
Email:*
Τηλέφωνο:

Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε την Πολιτική Απορρήτου *
Αποδοχή Πολιτικής Απορρήτου*
Επαλήθευση:
 Οικομάθεια
Μελίνας Μερκούρη 16, Αγ. Δημήτριος, 17342
Αθήνα - Αττική
210 9920730, 211 0137862
info@private-lesson.gr
 
--
cv banner front

Στην ΟΙΚΟΜΑΘΕΙΑ αναζητάμε πάντα τον επόμενο συνεργάτη, τον εκπαιδευτικό εμπιστοσύνης.
Αν είσαι κι εσύ καθηγητής και θέλεις να μπεις στην ομάδα μας τότε σε περιμένουμε να γνωριστούμε για να συνεργαστούμε.
Περισσότερα...