Δείτε βιογραφικά καθηγητών

Λίστα βιογραφικών

Δεν έχετε προσθέσει ακόμα βιογραφικά στη λίστα σας.

Ιδιαίτερα Μαθήματα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γυμνασίου

Ιδιαίτερα μαθήματα από έμπειρους Φιλόλογους

Στην ΟΙΚΟΜΑΘΕΙΑ” έμπειροι καθηγητές - Φιλόλογοι, όλοι απόφοιτοι αντιστοίχων τμημάτων Φιλολογίας ΑΕΙ, απ' όλη την Αττική, βοηθούν το μαθητή να αναπτύξει τις κυριότερες εκείνες δεξιότητες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη κριτικού γραμματισμού και αναγνωστικών και εκφραστικών ικανοτήτων, ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του Γυμνασίου και να συνεχίσει στο Λύκειο χωρίς κενά και με γερές βάσεις.

Στόχοι διδασκαλίας Νεοελληνικής λογοτεχνίας

Βασικός στόχος της διδασκαλίας των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας είναι “η κριτική αγωγή στο σύγχρονο πολιτισμό”.

Η Λογοτεχνία έχει σημαντική θέση στη ζωή μας, γιατί μας δίνει εργαλεία να κατανοήσουμε τον κόσμο και να συγκροτήσουμε την υποκειμενικότητά μας. Θέτει ως πρωταρχική αξία την κριτική στάση απέναντι στις πολιτισμικές παραδόσεις,τις αξίες και τα μηνύματα απ΄όπου κι αν προέρχονται.

Ειδικότερα με τη διδασκαλία των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο επιδιώκεται:

 • η ενδυνάμωση της μορφωτικής επάρκειας, της επικοινωνιακής ικανότητας και της συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών μέσα από την ανάγνωση, κατανόηση και ερμηνεία αξιόλογων έργων σημαντικών Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών,
 • η διεύρυνση των ορίων της προσωπικής εμπειρίας και ευαισθησίας των μαθητών μάσα από την επαφή με αντιπροσωπευτικά έργα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, εθνικής και παγκόσμιας, ώστε να γίνουν ανθρώπου ικανοί να αξιοποιούν ενεργητικά τη γνώση, να αναπτύσσουν τις αισθητικές αντιλήψεις τους, να παίρνουν κριτική θέση απέναντι σε βασικά ζητήματα της ατομικής και κοινωνικής ζωής και να διαμορφώνουν επιλεκτικά και υπεύθυνα τις προσωπικές τους στάσεις και πεποιθήσεις.
 • η ανάγνωση και η ερμηνευτική προσέγγιση των λογοτεχνικών έργων να διεγείρει τη βιωματική συμμετοχή των μαθητών, να καλλιεργεί μια σταθερή σχέση με τη λογοτεχνία, να ευαισθητοποιεί, να εμπλουτίζει την εμπειρία, να αναπτύσσει τη φαντασία,να καλλιεργεί τη γλώσσα και να αφυπνίζει καλλιτεχνικές δεξιότητες,
 • η ανάπτυξη της ικανότητας αξιολόγησης των έργων και αναγνώριση της ποιότητας του λόγου των μαθητών μέσα από τη γνώση και την αξιοποίηση των στοιχείων ιστορίας και θεωρίας της λογοτεχνίας.

Στις γυμνασιακές τους σπουδές οι μαθητές μαθαίνουν να:

 • αιτιολογούν και να τεκμηριώνουν την προσωπική τους, αλλά κι εκείνη των συμμαθητών τους, άποψη, αρέσκεια ή απαρέσκεια για τα κείμενα που διαβάζουν,
 • αναγνωρίζουν το διαφορετικό τρόπο με τον οποίον οι συγγραφείς μιλούν για διάφορα θέματα,
 • αναγνωρίζουν τα πολιτισμικά και ιστορικά στοιχεία που υπάρχουν σε κάθε κείμενο,
 • εξοικειώνονται με όλα τα είδη της ανάγνωσης: ιδιωτική, συν - ανάγνωση, δημόσια ανάγνωση σε συγκεκριμένες παραστάσεις, ανάγνωση ύστερα από προτροπή κ.ά.,
 • ανιχνεύουν τη μυθοπλαστική επέμβαση της λογοτεχνίας, μετά από σύγκριση των γνώσεων και των πληροφοριών που μας παρέχουν τα λογοτεχνικά κείμενα ( λ.χ. ιστορικό μυθιστόρημα ) με ανάλογες από ιστορικά βιβλία ή δημοσιογραφικές πηγές. Διακρίνουν φανταστικά από πραγματικά γεγονότα,
 • μετουσιώνουν και μεταφέρουν τα συναισθήματά τους που τους προκαλεί μια λογοτεχνική ανάγνωση σε νέο κείμενο κάθε είδους: πεζό, ποιητικό, δοκιμιακό,ζωγραφικό, μουσικό, δραματικό.

Βρείτε τον κατάλληλο καθηγητή ιδιαιτέρων μαθημάτων

Συμπληρώστε τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητή ή επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τους στόχους & τις ανάγκες σας. Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα.

4.9230769230769 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4.92 / 5.00 (13 Αξιολογήσεις)

Νεοελληνική Λογοτεχνία Γυμνασίου: Ύλη & διδακτικό υλικό

Είμαστε δίπλα σας στην αναζήτηση του ιδανικού καθηγητή

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε
τους στόχους & τις ανάγκες σας.

Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ανταποκρίνεται στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα.

 

no 1 icon dark greenΕπικοινωνείτε μαζί μας
 • τηλεφωνικά στο 210 9920730 και 211 0137862, ώρες 9:00 - 21:00 Δευτέρα - Σάββατο
 • με επίσκεψη στην έδρα μας, Μελίνας Μερκούρη 16, Άγιος Δημήτριος, ώρες 10:00 - 20:00, κατόπιν συνεννόησης
 • μέσω e-mail:info@private-lesson.gr
 • με τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητών
 • μέσω facebook
no 2 icon orangeΣυζητάμε τις ανάγκες σας
Εντός μιας ημέρας ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων. Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, όπως οι βαθμοί, ο στόχος, οι προσδοκίες σας, το ωρολόγιο πρόγραμμα κ.ά. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς γιατί έτσι θα μας βοηθήσετε να καθορίσουμε ποιός είναι ο ιδανικός καθηγητής για εσάς βάσει πάντα των αναγκών και των απαιτήσεων σας.
no 3 icon greenΣας προτείνουμε τον κατάλληλο καθηγητή
Bάσει αυτών που μας ζητήσατε, θα έχετε μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις επιλογές καθηγητών που έχουμε να σας προτείνουμε με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
 
Για την επιλογή και πρόταση του καθηγητή που κάνουμε δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.


Φόρμα αναζήτησης καθηγητών

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας εντός μιας ημέρας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Συμπληρώστε την ειδικότητα του καθηγητή που σας ενδιαφέρει, τον τίτλο ή το επίπεδο του μαθήματος και την περιοχή σας:

Ενδιαφέρομαι για:
στην περιοχή:*

Στοιχεία επικοινωνίας

Ονοματεπώνυμο:*
Email:*
Τηλέφωνο:*

Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε την Πολιτική Απορρήτου *
Αποδοχή Πολιτικής Απορρήτου*
 Οικομάθεια
Μελίνας Μερκούρη 16, Αγ. Δημήτριος, 17342
Αθήνα - Αττική
210 9920730, 211 0137862
info@private-lesson.gr
 
--
cv banner front

Στην ΟΙΚΟΜΑΘΕΙΑ αναζητάμε πάντα τον επόμενο συνεργάτη, τον εκπαιδευτικό εμπιστοσύνης.
Αν είσαι κι εσύ καθηγητής και θέλεις να μπεις στην ομάδα μας τότε σε περιμένουμε να γνωριστούμε για να συνεργαστούμε.
Περισσότερα...