Δείτε βιογραφικά καθηγητών

Λίστα βιογραφικών

Δεν έχετε προσθέσει ακόμα βιογραφικά στη λίστα σας.

Ιδιαίτερα Μαθήματα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γυμνασίου

Ιδιαίτερα μαθήματα από έμπειρους Φιλόλογους

Στην ΟΙΚΟΜΑΘΕΙΑ” έμπειροι καθηγητές - Φιλόλογοι, όλοι απόφοιτοι αντιστοίχων τμημάτων Φιλολογίας ΑΕΙ, απ' όλη την Αττική, βοηθούν το μαθητή να αναπτύξει τις κυριότερες εκείνες δεξιότητες που αποσκοπούν στην ανάπτυξη κριτικού γραμματισμού και αναγνωστικών και εκφραστικών ικανοτήτων, ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του Γυμνασίου και να συνεχίσει στο Λύκειο χωρίς κενά και με γερές βάσεις.

Στόχοι διδασκαλίας Νεοελληνικής λογοτεχνίας

Βασικός στόχος της διδασκαλίας των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας είναι “η κριτική αγωγή στο σύγχρονο πολιτισμό”.

Η Λογοτεχνία έχει σημαντική θέση στη ζωή μας, γιατί μας δίνει εργαλεία να κατανοήσουμε τον κόσμο και να συγκροτήσουμε την υποκειμενικότητά μας. Θέτει ως πρωταρχική αξία την κριτική στάση απέναντι στις πολιτισμικές παραδόσεις,τις αξίες και τα μηνύματα απ΄όπου κι αν προέρχονται.

Ειδικότερα με τη διδασκαλία των Κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Γυμνάσιο επιδιώκεται:

  • η ενδυνάμωση της μορφωτικής επάρκειας, της επικοινωνιακής ικανότητας και της συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών μέσα από την ανάγνωση, κατανόηση και ερμηνεία αξιόλογων έργων σημαντικών Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών,
  • η διεύρυνση των ορίων της προσωπικής εμπειρίας και ευαισθησίας των μαθητών μάσα από την επαφή με αντιπροσωπευτικά έργα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, εθνικής και παγκόσμιας, ώστε να γίνουν ανθρώπου ικανοί να αξιοποιούν ενεργητικά τη γνώση, να αναπτύσσουν τις αισθητικές αντιλήψεις τους, να παίρνουν κριτική θέση απέναντι σε βασικά ζητήματα της ατομικής και κοινωνικής ζωής και να διαμορφώνουν επιλεκτικά και υπεύθυνα τις προσωπικές τους στάσεις και πεποιθήσεις.
  • η ανάγνωση και η ερμηνευτική προσέγγιση των λογοτεχνικών έργων να διεγείρει τη βιωματική συμμετοχή των μαθητών, να καλλιεργεί μια σταθερή σχέση με τη λογοτεχνία, να ευαισθητοποιεί, να εμπλουτίζει την εμπειρία, να αναπτύσσει τη φαντασία,να καλλιεργεί τη γλώσσα και να αφυπνίζει καλλιτεχνικές δεξιότητες,
  • η ανάπτυξη της ικανότητας αξιολόγησης των έργων και αναγνώριση της ποιότητας του λόγου των μαθητών μέσα από τη γνώση και την αξιοποίηση των στοιχείων ιστορίας και θεωρίας της λογοτεχνίας.

Στις γυμνασιακές τους σπουδές οι μαθητές μαθαίνουν να:

  • αιτιολογούν και να τεκμηριώνουν την προσωπική τους, αλλά κι εκείνη των συμμαθητών τους, άποψη, αρέσκεια ή απαρέσκεια για τα κείμενα που διαβάζουν,
  • αναγνωρίζουν το διαφορετικό τρόπο με τον οποίον οι συγγραφείς μιλούν για διάφορα θέματα,
  • αναγνωρίζουν τα πολιτισμικά και ιστορικά στοιχεία που υπάρχουν σε κάθε κείμενο,
  • εξοικειώνονται με όλα τα είδη της ανάγνωσης: ιδιωτική, συν - ανάγνωση, δημόσια ανάγνωση σε συγκεκριμένες παραστάσεις, ανάγνωση ύστερα από προτροπή κ.ά.,
  • ανιχνεύουν τη μυθοπλαστική επέμβαση της λογοτεχνίας, μετά από σύγκριση των γνώσεων και των πληροφοριών που μας παρέχουν τα λογοτεχνικά κείμενα ( λ.χ. ιστορικό μυθιστόρημα ) με ανάλογες από ιστορικά βιβλία ή δημοσιογραφικές πηγές. Διακρίνουν φανταστικά από πραγματικά γεγονότα,
  • μετουσιώνουν και μεταφέρουν τα συναισθήματά τους που τους προκαλεί μια λογοτεχνική ανάγνωση σε νέο κείμενο κάθε είδους: πεζό, ποιητικό, δοκιμιακό,ζωγραφικό, μουσικό, δραματικό.

Βρείτε τον κατάλληλο καθηγητή ιδιαιτέρων μαθημάτων

Συμπληρώστε τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητή ή επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τους στόχους & τις ανάγκες σας. Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα.

4.9230769230769 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4.92 / 5.00 (13 Αξιολογήσεις)

Νεοελληνική Λογοτεχνία Γυμνασίου: Ύλη & διδακτικό υλικό

no 1 icon dark greenΕπικοινωνείτε μαζί μας

Για μία εξατομικευμένη πρόταση με τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς που ειδικεύονται στο μάθημα που σας ενδιαφέρει:

Εάν ενδιαφέρεστε για συγκεκριμένα βιογραφικά που έχετε δει στον κατάλογο βιογραφικών μας στέλνετε αίτημα μέσω της φόρμας που θα βρείτε στη Λίστα Επιλεγμένων Βιογραφικών. Τα βιογραφικά που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας είναι ενδεικτικά, γι 'αυτό και σας προτείνουμε πάντα να επικοινωνήσετε μαζί μας για μία πλήρη πρόταση.

no 2 icon orangeΣυζητάμε τις ανάγκες σας
Εντός μιας ημέρας ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων. Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, όπως οι βαθμοί, ο στόχος, οι προσδοκίες σας, το ωρολόγιο πρόγραμμα κ.ά.

Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς γιατί έτσι θα μας βοηθήσετε να καθορίσουμε ποιός είναι ο ιδανικός καθηγητής για εσάς βάσει πάντα των αναγκών και των απαιτήσεων σας.

no 3 icon greenΣας προτείνουμε τον κατάλληλο καθηγητή
Στη συνέχεια, αφού επιβεβαιώσουμε τη διαθεσιμότητα των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών που πληρούν τα κριτήριά σας, λαμβάνετε τα στοιχεία επικοινωνίας εκπαιδευτικών με επιβεβαιωμένη διαθεσιμότητα και κατάλληλων συγκεκριμένα για το μάθημα και το επίπεδο που σας ενδιαφέρει, τις όποιες ειδικές απαιτήσεις μας έχετε θέσει.
 
Για την επιλογή και πρόταση του καθηγητή που κάνουμε δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.
ή μιλήστε μαζί μας ζωντανά:

Φόρμα αναζήτησης καθηγητών

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λάβετε μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις επιλογές καθηγητών στην περιοχή σας.

Συμπληρώστε την ειδικότητα του καθηγητή που αναζητάτε, τον τίτλο ή το επίπεδο του μαθήματος που σας ενδιαφέρει.
Σας ζητάμε την περιοχή σας για να σας προτείνουμε καθηγητές από κοντινή περιοχή, μειώνοντας το κόστος μετακίνησης, άρα και το κόστος των μαθημάτων.

Στοιχεία επικοινωνίας
 Οικομάθεια
Μελίνας Μερκούρη 16, Αγ. Δημήτριος, 17342
Αθήνα - Αττική
210 9920730, 211 0137862
info@private-lesson.gr
 
--
cv banner front

Στην ΟΙΚΟΜΑΘΕΙΑ αναζητάμε πάντα τον επόμενο συνεργάτη, τον εκπαιδευτικό εμπιστοσύνης.
Αν είσαι κι εσύ καθηγητής και θέλεις να μπεις στην ομάδα μας τότε σε περιμένουμε να γνωριστούμε για να συνεργαστούμε.
Περισσότερα...