Δείτε βιογραφικά καθηγητών

Λίστα βιογραφικών

Δεν έχετε προσθέσει ακόμα βιογραφικά στη λίστα σας.

Ιδιαίτερα Μαθήματα Νεοελληνικής Γλώσσας Γυμνασίου

Ιδιαίτερα μαθήματα από έμπειρους Φιλόλογους

Στην ΟΙΚΟΜΑΘΕΙΑ” έμπειροι καθηγητές - Φιλόλογοι, όλοι απόφοιτοι αντιστοίχων τμημάτων Φιλολογίας ΑΕΙ, απ' όλη την Αττική, βοηθούν το μαθητή να αναπτύξει όλες εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ξεπεράσει τυχόν προβλήματα που αναστέλλουν τη μάθηση της γλώσσας, ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του Γυμνασίου και να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στο Λύκειο χωρίς κενά και με γερές βάσεις.

Στόχοι διδασκαλίας Νεοελληνικής Γλώσσας

Η Νέα και η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, καθώς και η Λογοτεχνία, αποτελούσαν σε όλη τη νεότερη ελληνική ιστορία αντικείμενο διδασκαλίας στους Έλληνες μαθητές και μαθήτριες.

Ωστόσο επειδή τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική αύξηση των μαθητών και μαθητριών που προέρχονται από αλλόγλωσσα περιβάλλοντα ή από ξένες χώρες, το σχολικό σύστημα παραμένοντας πάντα ελληνοκεντρικό ως προς τον προσανατολισμό του, προσπαθεί για το αμοιβαίο όφελος τόσο των μαθητών της πλειονότητας όσο και των μαθητών των μειονοτήτων.

Η διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στοχεύει στην ανάπτυξη ενός εύρους δεξιοτήτων που θα επιτρέψει στο μαθητή στο μέλλον να κινηθεί με ευελιξία και δημιουργικότητα σε ένα εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον που θα έχει αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες απαιτήσεις.

Ειδικότερα με τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο επιδιώκεται:

 • η συναισθηματική και διανοητική ανάπτυξη των μαθητών,
 • να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σημασία του λόγου στην κοινωνική ζωή, ώστε να συμμετέχουν στα κοινά ως ελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες με κριτική και υπεύθυνη στάση,
 • η απόκτηση εκείνη του λεξιλογίου που θα είναι απαραίτητο στους μαθητές για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες,
 • να κατακτήσουν οι μαθητές τις αναγκαίες στρατηγικές για την κατανόηση και παραγωγή κειμένων, όπως: κατανόηση άγνωστων λέξεων από τα συμφραζόμενα, περίληψη βασικών σημείων του κειμένου κ.τ.λ.

Στις γυμνασιακές τους σπουδές οι μαθητές μαθαίνουν να:

 • παράγουν προφορικά και γραπτά κείμενα που στηρίζονται στους μορφολογικούς, ορθογραφικούς και συντακτικούς κανόνες της Νεοελληνικής Γλώσσας,
 • αναγνωρίζουν τις διαφορές ανάμεσα στα είδη του προφορικού λόγου και να εντοπίζουν τις προθέσεις των συνομιλητών τους,
 • εκφράζονται προφορικά σε προσεγμένο λόγο και με το προσωπικό τους ύφος να το προσαρμόζουν στο επικοινωνιακό πλαίσιο που θέλουν να κινηθούν, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να εμπλουτίσουν το λόγο τους με πραγματολογικές και σημασιακές αποχρώσεις ( κυριολεξία, μεταφορά, χιούμορ, ειρωνεία, υπαινιγμός ),
 • αναγνωρίζουν με ευχέρεια τα μηνύματα από γραπτούς κώδικες και σήματα επικοινωνίας εντοπίζοντας τις προθέσεις του πομπού,
 • συντάσσουν διαφορετικά κείμενα ανάλογα με τον αποδέκτη, το σκοπό και την περίσταση επικοινωνίας μέσα από τα οποία εκφράζονται με το προσωπικό τους ύφος.

Βρείτε τον κατάλληλο καθηγητή ιδιαιτέρων μαθημάτων

Συμπληρώστε τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητή ή επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε τους στόχους & τις ανάγκες σας. Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ταιριάζει στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα.

4.8928571428571 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 4.89 / 5.00 (14 Αξιολογήσεις)

Νεοελληνική Γλώσσα Γυμνασίου: Ύλη & διδακτικό υλικό

Είμαστε δίπλα σας στην αναζήτηση του ιδανικού καθηγητή

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε
τους στόχους & τις ανάγκες σας.

Θα σας προτείνουμε τον καθηγητή που ανταποκρίνεται στις δικές σας απαιτήσεις μέσα από έναν αριθμό καταξιωμένων καθηγητών, με φροντιστηριακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση με τα ιδιαίτερα μαθήματα.

 

no 1 icon dark greenΕπικοινωνείτε μαζί μας
 • τηλεφωνικά στο 210 9920730 και 211 0137862, ώρες 9:00 - 21:00 Δευτέρα - Σάββατο
 • με επίσκεψη στην έδρα μας, Μελίνας Μερκούρη 16, Άγιος Δημήτριος, ώρες 10:00 - 20:00, κατόπιν συνεννόησης
 • μέσω e-mail:info@private-lesson.gr
 • με τη Φόρμα Αναζήτησης Καθηγητών
 • μέσω facebook
no 2 icon orangeΣυζητάμε τις ανάγκες σας
Εντός μιας ημέρας ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων. Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες, όπως οι βαθμοί, ο στόχος, οι προσδοκίες σας, το ωρολόγιο πρόγραμμα κ.ά. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς γιατί έτσι θα μας βοηθήσετε να καθορίσουμε ποιός είναι ο ιδανικός καθηγητής για εσάς βάσει πάντα των αναγκών και των απαιτήσεων σας.
no 3 icon greenΣας προτείνουμε τον κατάλληλο καθηγητή
Bάσει αυτών που μας ζητήσατε, θα έχετε μία ολοκληρωμένη πρόταση για τις επιλογές καθηγητών που έχουμε να σας προτείνουμε με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
 
Για την επιλογή και πρόταση του καθηγητή που κάνουμε δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.


Φόρμα αναζήτησης καθηγητών

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους συμβούλους μας θα έρθει σε επαφή μαζί σας εντός μιας ημέρας για να συζητήσετε το πλήρως προσαρμοσμένο σε εσάς πρόγραμμα παράδοσης ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Συμπληρώστε την ειδικότητα του καθηγητή που σας ενδιαφέρει, τον τίτλο ή το επίπεδο του μαθήματος και την περιοχή σας:

Ενδιαφέρομαι για:
στην περιοχή:*

Στοιχεία επικοινωνίας

Ονοματεπώνυμο:*
Email:*
Τηλέφωνο:*

Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε την Πολιτική Απορρήτου *
Αποδοχή Πολιτικής Απορρήτου*
 Οικομάθεια
Μελίνας Μερκούρη 16, Αγ. Δημήτριος, 17342
Αθήνα - Αττική
210 9920730, 211 0137862
info@private-lesson.gr
 
--
cv banner front

Στην ΟΙΚΟΜΑΘΕΙΑ αναζητάμε πάντα τον επόμενο συνεργάτη, τον εκπαιδευτικό εμπιστοσύνης.
Αν είσαι κι εσύ καθηγητής και θέλεις να μπεις στην ομάδα μας τότε σε περιμένουμε να γνωριστούμε για να συνεργαστούμε.
Περισσότερα...